Ads 468x60px

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων 2012Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/8) και η αγωνία χιλιάδων υποψήφιων φοιτητών έλαβε τέλος. Παρατηρήθηκε σχετική άνοδος στις κλασικές επιλογές σπουδών, ιδιαίτερα στα τμήματα του 1ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας συνολικά 1150 θέσεις έμειναν κενές , εκ των οποίων οι 471 από την κατηγορία του 90%, οι 381 του 10% και οι 298 από την κατηγορία Επαγγελματικού Λυκείου. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων.
Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου:

Στο α' επιστημονικό πεδίο παρατηρήθηκε άνοδος βαθμολογιών και άνοδος σε σχολές όπως η Νομική, η Φιλολογία Ψυχολογικές, εκτός παιδαγωγικών όπου παρατηρήθηκε σχετική πτώση.
Στο β' επιστημονικό πεδίο, άνοδος παρατηρήθηκε στα τμήματα Φυσικής, ενώ σε μερικά τμήματα Χημείας, παρατηρήθηκε πτώση, όπως επίσης άνοδος παρατηρήθηκε και στα τμήματα πληροφορικής και τις στρατιωτικές σχολές.
Στο γ' επιστημονικό πεδίο μικρή άνοδος παρατηρήθηκε στις ιατρικές, φαρμακευτικές οδοντιατρικές νοσηλευτικές καθώς και στα ιατρικά τμήματα στρατού.
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων 2012Στις Πολυτεχνικές σχολές παρατηρούνται σχετικές αυξομειώσεις ανάλογα με το τμήμα ή την πόλη.
Αναλυτικότερα παρατηρήθηκε:

Πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).
Σε κάθε περίπτωση, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρούν σταθερά υψηλά επίπεδα βάσεων.
Ανοδική τάση, παρατηρείται στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο σχεδόν σε όλα τα τμήματα του ειδικότερα στα Οικονομικά, τμήματα διοίκησης, λογιστικής, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σχετική άνοδος υπάρχει επίσης και στα τουριστικά τμήματα των ΤΕΙ ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις και στις σχολές που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και τη γεωργία (γεωπονικές, φυτικής παραγωγής κλπ).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για άλλη μια χρονιά, δεκάδες τμήματα των γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοίγουν τις πύλες τους με λιγότερο από 10.000 μόρια.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του χαμηλότερου τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά (ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων) με 1584 μόρια, δηλαδή με βαθμό 1.
Πηγή:http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου