Ads 468x60px

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Kiddle : Μηχανή αναζήτησης μόνο για τα παιδιά

Η Kiddle είναι μια νέα μηχανή αναζήτησης που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα παιδιά. Γνωρίζετε ότι εκτός από γνώσεις, διασκέδαση και πολλά άλλα ωφέλιμα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και πολλά σκουπίδια, ή και αρχεία που μπορούν να σοκάρουν ακόμα και τους ενήλικες.
Οι μηχανές αναζήτησης συνήθως διαθέτουν φίλτρα αναζήτησης από προεπιλογή, ενώ ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν πολλές φορές αφαιρεί το ακατάλληλο περιεχόμενο από τα αποτελέσματα. Τι γίνεται όμως αν αυτός που χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης είναι κάποιο παιδί. Όσο και αν προσπαθούν οι τεχνικοί των μεγάλων μηχανών αναζήτησης το ακατάλληλο περιεχόμενο υπάρχει στα αποτελέσματα και είναι ορατό για όλους.
Εδώ έρχεται η Κiddle
Η Kiddle συνδυάζει το φίλτρο ασφαλούς αναζήτησης της Google μαζί με ελεγχόμενες μαύρες λίστες λέξεων-κλειδιών που αποτρέπουν την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου.

Έτσι σε περίπτωση αναζήτησης όρου που υπάρχει στη μαύρη λίστα, το αποτέλεσμα που επιστρέφει είναι μήνυμα λάθους:
“Ωχ, μοιάζει ότι το ερώτημά σας περιείχε κάποιες κακές λέξεις . Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!” ή “Oops, looks like your query contained some bad words. Please try again!”.
Η υπηρεσία μάλιστα ορισμένες φορές είναι υπερβολικά περιοριστική, στο τι επιτρέπεται και τι όχι. Οι όροι αναζήτησης όπως “γέννηση”, “θάνατος”, ή “αυτοκτονία” έχουν μπλοκαριστεί και μάλιστα οι αναζητήσεις για “την πρόληψη αυτοκτονιών” είναι επίσης μπλοκαρισμένη.
Εδώ να αναφέρουμε ότι οι ακατάλληλες λέξεις-κλειδιά ή οι απαγορευμένες ιστοσελίδες ενημερώνονται συνεχώς από την υπηρεσία. Η Κiddle επιτρέπει επίσης την καταγγελία κάποιου όρου, και όπως αναφέρει θα χρειαστεί περίπου μία εργάσιμη ημέρα για να επανεξετάσει το αίτημα.
Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της υπηρεσίας είναι πολύ σύντομη αναφέροντας απλά ότι δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες.

Για αυτό ώρα για Kiddle πατώντας εδώ http://www.kiddle.co/

[ηγη:http://www.safer-internet.gr/about/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου